måndag 23 mars 2015

Tulumbe

                                           Tulumb









Potrebno je:
5dl vode
2dl ulja 
Na vrh noža soli
Kašika šećera



Kesica vanile
350gr brašna 
Pola kesice praška za pecivo
4 jaja
Aga
700gr šećera
Kesica vanile
5dl vode
3 kolutova limuna
Priprema
Vodu,ulje,so,šećer i vanilu staviti da provri.
Kada prokuva pomeriti sa ringle i u masu dodati prosejano brašno pomešanim sa praškom za pecivo promešati i vratiti na ringlu mešajući samo još jedan minut.
Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
U ohlađenu masu dodavati 4 jaja jedno po jedno muteći mikserom.
Testo ne sme biti ni tvrdo a ni meko,zato možete sami odrediti količinu jaja u zavisnosti od veličine jaja.
Gotovu masu prebaciti u špric i na pek papiru istiskivati tulumbe dužine po vašoj želji.
Tulumbe peći u već zagrejanoj rerni na 200C oko pola sata.
Za vreme pečenja rernu ne otvarati.
Gotove vruće tulumbe umakati u hladnu agdu prvo svaku posebno ,i nakraju ih zaliti sa ostatkom agde.
Agda
Vodu,šećer i vanilu staviti na kuvanje i kada provri kuvati 12 minuta,skloniti sa ringle,dodati kolutove limuna i ostavite da se ohladi. Ohlađenu agdu staviti u frižider da se dobro ohladi.
Prijatno


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar