tisdag 24 mars 2015

                                                 Teleća čorboca







Potrebno                                                        
 3 krompira                                                                                                        
 2 sargarepe  
 3 - 4 kasika kisele pavlake ili ko voli vise moze dodati jos                                 
 manja glavica crnog luka iseckanog na kockice                                                
2 - 3 kasike brasna  soli po ukusu

1/kg telećeg mesa  
lorber
mle. biber 
Priprema                                                                                                                                
Luka proprziti na malo ulja da malo omeksa. Meso iseckati na kockice,dodati omeksalom luku iseckano povrce i sve zacine osim persuna i sve kratko proprziti,a zatim naliti sa 2 litara vode. Serpu poklopiti i na srednjoj temperaturi ostaviti da se kuva oko 1 - 2 sata odnosno dok se meso ne skuva . Kada se meso sa povrcem skuvalo izvaditi ga resetkastom kasikom u drugu posudu i ostaviti na stranu, posebno tecnu pavlaku izmesati sa brasnom i uliti u kipucu corbicu,promesati,probati i po potrebi dodati suve zacine i kiselu pavlaku.                                  Sve dobro promesati i vratiti meso i povrce u corbicu promesati jos jednom i naseckati svezeg persuna .
Prijatno!












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar