Bakalar u pohu
Potrebno je:
1kg bakalara
200gr prezle
2 jaja
200gr prosejano meko brasno
500ml ulja
soli po ukusu
suvog zacina po ukusu
1/2 veceg limuna
Potrebno za prilog:
1kg krompira
soli po ukusu
1/2 veceg limuna
1 srednja glavica crnog luka
malo persuna i
malo maslinovog ulja.
Priprema:
Filee bakalara posoliti sa malo soli i sa malo suvog
zacina i sa jedni i sa druge strane.
Svako parce panirati, prvo u brasno zatim jaja pa u
prezle.
U veci tiganj dobro zagrejati ulje i prziti bakalar,
prvo sa jedne strane a onda i sa druge.
Svaku stranu prziti od 4 - 5 minuta na srednjoj
jacini dok ne dobiju zlatno zutu boju.
Gotove komade slagati na kuhinjski papir da upije
visak masnoce.
Servirati bakalar na ovalnom tanjiru sa kolutovima
limuna.
Bakalar sluziti uz krompir salatu.
Priprema priloga:
Krompir obariti i oljustiti pa ga iseci na kolutove.
Crni luk iseci na tanke reznjeve, a polovinu
limuna iscediti.
U dublju ciniju poredjati kolutove krompira
posoliti po ukusu,preliti sa malo maslinovog ulja,
zatim rasporediti luk preko krompira i
sa dve tri kasicice limunovog soka preliti krompir.
Preko krompira staviti malo persuna.
Umesto limuna moze se koristiti jabukovo sirce.
Prijatno!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar