fredag 27 mars 2015

Bakalar u pohu

                                            

                                                         Bakalar u pohu  




Potrebno je: 

1kg bakalara 
200gr prezle 
2 jaja 
200gr prosejano meko brasno 
500ml ulja 
soli po ukusu 
suvog zacina po ukusu 
1/2  veceg limuna  

Potrebno za prilog: 

1kg krompira 
soli po ukusu 
1/2 veceg limuna 
1 srednja glavica crnog luka 
malo persuna i 
malo maslinovog ulja.

Priprema: 

Filee bakalara posoliti sa malo soli i sa malo suvog 
zacina i sa jedni i sa druge strane. 
Svako parce panirati, prvo u brasno zatim jaja pa u 
prezle. 
U veci tiganj dobro zagrejati ulje i prziti bakalar, 
prvo sa jedne strane a onda i sa druge. 
Svaku stranu prziti od 4 - 5 minuta na srednjoj 
jacini dok ne dobiju zlatno zutu boju. 
Gotove komade slagati na kuhinjski papir da upije 
visak masnoce.  
Servirati bakalar na ovalnom tanjiru sa kolutovima 
limuna.
Bakalar sluziti uz krompir salatu. 

Priprema priloga: 

Krompir obariti i oljustiti pa ga iseci na kolutove. 
Crni luk iseci na tanke reznjeve, a polovinu 
limuna iscediti. 
U dublju ciniju poredjati kolutove krompira 
posoliti po ukusu,preliti sa malo maslinovog ulja, 
zatim rasporediti luk preko krompira i 
 sa dve tri kasicice limunovog soka preliti krompir. 
Postupak ponavljati dok ima krompira.  
Preko krompira staviti malo persuna.
Umesto limuna moze se koristiti jabukovo sirce.  

Prijatno!













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar