Karadjordjeva snicla
Potrebno je:
1kg teleceg mesa
200gr kackavalja
200gr dimljene slanine
200gr kajmaka
Prilog:
1kg krompira za pomfrit
Priprema:
Od telećeg buta iseći jako tanke šnicle .
Sada svaku šniclu izlupati dobro sa obe strane.
Šnicle pobiberiti i posoliti po ukusu sa obe strane.
Pokriti ih folijom i ostavite da malo odstoje nekih pola sata...
Uzeti jednu šniclu i na nju po dužini od sredine malo više prema gore staviti kajmak otprilike po dve kafene kašikice,preko ide jedan list edamera ili nekog drugog kačkavalja i preko njega dimljena slaninica,a može se staviti i drugo po želji.
Sada se šnicla uvije kao sarma.
Gotove rolnice sada idu na paniranje pa u fritezu ili u dublju šerpu sa puno ulja. Rolnica mora biti skroz u ulju.
Karađorđeva se jede uz pomfrit sa dodatkom majoneza i kajmaka i salate po izboru....
Prijatno!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar