tisdag 24 mars 2015

Karadjordjeva snicla







Potrebno je: 

1kg teleceg mesa 
200gr kackavalja 
200gr dimljene slanine 
200gr kajmaka 


Prilog: 

1kg krompira za pomfrit

Priprema:

Od telećeg buta iseći jako tanke šnicle .
Sada svaku šniclu izlupati dobro sa obe strane.
Šnicle pobiberiti i posoliti po ukusu sa obe strane.
Pokriti ih folijom i ostavite da malo odstoje nekih pola sata...


Uzeti jednu šniclu i na nju po dužini od sredine  malo više prema gore staviti kajmak otprilike po dve kafene kašikice,preko ide jedan list edamera ili nekog drugog kačkavalja i preko njega dimljena slaninica,a može se staviti i drugo po želji.
Sada se šnicla uvije kao sarma.

Gotove rolnice sada idu na paniranje pa u fritezu ili u dublju šerpu sa puno ulja. Rolnica mora biti skroz u ulju.

Karađorđeva se jede uz pomfrit sa dodatkom majoneza i kajmaka i salate po izboru....
Prijatno!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar