Svecana torta
Sastojci za koricu
8 belanca
100gr secera u prahu
100gr przenih mlevenih lesnika
1 kasika mlevenog keksa
2 kesice vanilin secera
Fil
8 zumanca
150gr secera u prahu
2 kesice vanilin secera
3 kasike mleka
200gr maslaca
100gr tamne cokolade
100gr bele cokolade
Glazura
150gr tamne cokolade
60gr maslaca
1 - 2 kasike ulja
Priprema
Belanca dobro umutiti u cvrst sneg postepeno dodavajuci secer u prahu i vanilin secer. Uumucena belanca lagano umesati lesnike pomesane sa keksom. Koricu peci u predhodno zagrejanoj rerni na 180C oko 15 minuta u zavisnosti od rerne. Cackalicom proveriti da li je korica gotova,ako na cackalici ne ostaju tragovi znaci da je ispecena. Ohladenu koricu podeliti na tri dela da se dobiju tri tanke korice.
Fil
Zumanca,secer,vanilin secer i mleko staviti na pari mesajuci sve vreme dok se ne zgusne. Uohladenu masu dodati predhodno umucen puter i podeliti ga na dva dela. U jedan deo staviti otopljenu tamnu cokoladu a u drugi deo staviti otopljenu belu cokoladu. Filovanje
Korica tamniji fil,korica svetliji i pokrijemo trecom koricom.Cela torta se prelije glazurom a ko hoce po zelji moze je prekriti fondanom kao ja ili ukrasiti slagom.
Glazura
Cokoladu i puter sa malo ulja otprilike 1 - 2 kasike otopiti na laganoj vatri mesajuci dok se ne otopi,malo prohladiti i preliti tortu.
Prijatno!
8 belanca
100gr secera u prahu
100gr przenih mlevenih lesnika
1 kasika mlevenog keksa
2 kesice vanilin secera
Fil
8 zumanca
150gr secera u prahu
2 kesice vanilin secera
3 kasike mleka
200gr maslaca
100gr tamne cokolade
100gr bele cokolade
Glazura
150gr tamne cokolade
60gr maslaca
1 - 2 kasike ulja
Priprema
Belanca dobro umutiti u cvrst sneg postepeno dodavajuci secer u prahu i vanilin secer. Uumucena belanca lagano umesati lesnike pomesane sa keksom. Koricu peci u predhodno zagrejanoj rerni na 180C oko 15 minuta u zavisnosti od rerne. Cackalicom proveriti da li je korica gotova,ako na cackalici ne ostaju tragovi znaci da je ispecena. Ohladenu koricu podeliti na tri dela da se dobiju tri tanke korice.
Fil
Zumanca,secer,vanilin secer i mleko staviti na pari mesajuci sve vreme dok se ne zgusne. Uohladenu masu dodati predhodno umucen puter i podeliti ga na dva dela. U jedan deo staviti otopljenu tamnu cokoladu a u drugi deo staviti otopljenu belu cokoladu. Filovanje
Korica tamniji fil,korica svetliji i pokrijemo trecom koricom.Cela torta se prelije glazurom a ko hoce po zelji moze je prekriti fondanom kao ja ili ukrasiti slagom.
Glazura
Cokoladu i puter sa malo ulja otprilike 1 - 2 kasike otopiti na laganoj vatri mesajuci dok se ne otopi,malo prohladiti i preliti tortu.
Prijatno!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar