tisdag 24 mars 2015

                                       Svecana torta









Sastojci za koricu

 8 belanca  
100gr secera u prahu 
100gr przenih mlevenih lesnika 
1 kasika mlevenog keksa 
2 kesice vanilin secera 



Fil
8 zumanca  
150gr secera u prahu  
2 kesice vanilin secera
3 kasike mleka 
200gr maslaca 
100gr tamne cokolade 
100gr bele cokolade 

Glazura
150gr tamne cokolade  
60gr maslaca 
1 - 2 kasike ulja 

Priprema 
Belanca dobro umutiti u cvrst sneg postepeno dodavajuci secer u prahu i vanilin secer. Uumucena belanca lagano umesati lesnike pomesane sa keksom.  Koricu peci u predhodno zagrejanoj rerni na 180C oko 15 minuta u zavisnosti od rerne. Cackalicom proveriti da li je korica gotova,ako na cackalici ne ostaju tragovi znaci da je ispecena. Ohladenu koricu podeliti na tri dela da se dobiju tri tanke korice.  
Fil
  Zumanca,secer,vanilin secer i mleko staviti na pari mesajuci sve vreme dok se ne zgusne.                Uohladenu masu dodati predhodno umucen puter i podeliti ga na dva dela. U jedan deo staviti otopljenu tamnu cokoladu a u drugi deo staviti otopljenu belu cokoladu.                         Filovanje
Korica tamniji fil,korica svetliji i pokrijemo trecom koricom.Cela torta se prelije glazurom a ko hoce po zelji moze je prekriti fondanom kao ja ili ukrasiti slagom.   
Glazura

Cokoladu i puter sa malo ulja otprilike 1 - 2 kasike otopiti na laganoj vatri mesajuci dok se ne otopi,malo prohladiti i preliti tortu.    

Prijatno!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar