Teleća čorboca
3 krompira
2 sargarepe
3 - 4 kasika kisele pavlake ili ko voli vise moze dodati jos
manja glavica crnog luka iseckanog na kockice
2 - 3 kasike brasna soli po ukusu
1/kg telećeg mesa
lorber
mle. biber
Priprema
Luka proprziti na malo ulja da malo omeksa. Meso iseckati na kockice,dodati omeksalom luku iseckano povrce i sve zacine osim persuna i sve kratko proprziti,a zatim naliti sa 2 litara vode. Serpu poklopiti i na srednjoj temperaturi ostaviti da se kuva oko 1 - 2 sata odnosno dok se meso ne skuva . Kada se meso sa povrcem skuvalo izvaditi ga resetkastom kasikom u drugu posudu i ostaviti na stranu, posebno tecnu pavlaku izmesati sa brasnom i uliti u kipucu corbicu,promesati,probati i po potrebi dodati suve zacine i kiselu pavlaku. Sve dobro promesati i vratiti meso i povrce u corbicu promesati jos jednom i naseckati svezeg persuna .
Prijatno!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar