Lesnik torta
Potrebno je za jednu koricu:
4 belanca
4 kasika secera
1 kasika brasna
100gr pecenih mlevenih lesnika
1/2 kasicice praska za pecivo
3 kesice vanilin secera
Potrebno je napraviti 3 korice
Potrebno je za fil 1:
500ml mleka
6 zumanca
4 kasika secera u prahu
2 kesice vanilin secera
250gr maslaca
200gr bele cokolade
Potrebno je za fil 2:
6 zumanca
250gr secera
250gr maslaca
200gr samlevene cokolade sa lesnicima
2 kesice vanilin secera
Priprema korice:
Umutiti cvrst sneg od belanaca sa secerom i vanilom,
dodati brasno,lesnike i prasak za pecivo i peci u
kalupu precnika 26 cm na 180C 15 minuta u zavisnosti
od rerne.
Potrebno je ispeci 3 korice svaku posebno.
Priprema fila 1:
Penasto umutiti zumanca,dodati brasno i sa malo
mleka razmutiti da nema grudvica.
Ostatak mleka zakuvati i kada zakuva dodati
umucena zumanca i kuvati mesajuci dok krema
ne postane jako gusta. Malo prohladiti i dodati
cokoladu mesajuci dok se otopi.
Pokriti plasticnom folijom i ostaviti da se skroz ohladi.
U ohladjenu kremu dodati penasto umucen maslac sa
secerom i vanilom.
Priprema fila 2:
6 zumanca umutiti sa secerom pa skuvati
na pari.
Pred kraj kuvanja dodati cokoladu da se otopi,
pomeriti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
U ohladenu kremu dodati penasto umucen
maslac sa vanilom.
Slaganje torte:
Prva kora prvi fil, drugi fil
Druga kora prvi fil, drugi fil
Trecu koru zavrsiti sa ostatkom filova i celu
premazati umucenom slatkom pavlakom ili
slagom.
Ja sam moju prekrila fondanom.
Prijatno:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar