onsdag 25 mars 2015

Lesnik torta


                                                    Lesnik torta  



Potrebno je za jednu koricu: 

4 belanca 
4 kasika secera 
1 kasika brasna 
100gr pecenih mlevenih lesnika 
1/2 kasicice praska za pecivo 
3 kesice vanilin secera 

Potrebno je napraviti  3  korice   

Potrebno je za  fil 1:   

500ml mleka 
6 zumanca 
4 kasika secera u prahu 
2 kesice vanilin secera 
250gr maslaca  
200gr bele cokolade 

Potrebno je za  fil 2:  

6 zumanca 
250gr secera 
250gr maslaca 
200gr samlevene cokolade sa lesnicima 
2 kesice vanilin secera 

Priprema korice: 

Umutiti cvrst sneg od belanaca sa secerom i vanilom, 
dodati brasno,lesnike i prasak za pecivo i peci u 
kalupu precnika 26 cm na 180C 15 minuta u zavisnosti 
od rerne. 
Potrebno je ispeci 3 korice svaku posebno. 

Priprema fila 1: 

Penasto umutiti zumanca,dodati brasno i sa malo 
mleka razmutiti da nema grudvica. 
Ostatak mleka zakuvati i kada zakuva dodati  
umucena zumanca i kuvati mesajuci dok  krema 
ne postane jako gusta. Malo prohladiti i dodati 
cokoladu mesajuci  dok se otopi. 
Pokriti plasticnom folijom i ostaviti da se skroz ohladi. 
U ohladjenu kremu dodati penasto umucen maslac sa 
secerom i vanilom. 

Priprema fila 2: 

6 zumanca umutiti sa secerom pa skuvati 
na pari. 
Pred kraj kuvanja dodati cokoladu da se otopi, 
pomeriti sa ringle i ostaviti da se ohladi. 
U ohladenu kremu dodati penasto umucen 
maslac sa vanilom. 

Slaganje torte: 

Prva kora prvi fil, drugi fil  
Druga kora  prvi fil, drugi fil 
Trecu koru zavrsiti sa ostatkom filova i celu 
premazati umucenom slatkom pavlakom ili  
slagom. 
Ja sam moju prekrila fondanom. 

Prijatno:
 












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar