tisdag 24 mars 2015

                                        Fasirana snicla 











Potrebno je: 
 1 kg. svinjskog mesa
soli
 bibera
 4 kašičice belog luka u prahu


Paniranje:
200 gr brašna
 200 gr. prezli
 4 jaja
 kašičica suvog začina
                                                                                                                                                                                                                                       
Za przenje:  400gr putera   500ml ulja   
Prilog: 1kg manjih krompira   soli po potrebi  suvog zacina po potrebi 1 kasicica kurkume 250gr pavlake 
Priprema:
  Od mesa iseci sto tanje snicle. Izlupati ih tuckom za meso sto tanje sa obe strane.  Svaku sniclu posoliti i pobiberiti i posipati je belim lukom u prahu. Snicle pokriti folijom i ostaviti u frizider da odstoji oko sat vremena, a moze i duze.  U jednu manju posudu staviti brasno u drugu ulupana i zacinjena jaja i u trecu prezle. U jednu dublju posudu staviti puter da se otapi i u otopljen dodati ulje.  Snicle prvo stavljati u brasno zatim u jaja pa u vruce ulje.Prziti ih sa obe strane dok ne dobiju zlatno zutu boju. Gotove vaditi na kuhinjskom papiruPriprema priloga:  Krompir oljustiti,oprati, preseci na polovine i staviti da se kuva. Skuvan krompir resetkastom kasikom izvaditi na kuhinjski papir da bi upio visak vode,pa ga prebaciti u posudu u kojoj su se przile snicle. Krompir zaciniti suvim zacinom dodati kurkumu i kratko proprziti. Snicle se serviraju uz krompir,malo pavlake i salate po izboru.                               

Prijatno










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar