torsdag 19 mars 2015

Karadjordjeva šnicla

KARADJORDJEVA SNICLA                                                                                                                  
  Od telećeg buta iseći jako tanke šnicle .
Sada svaku šniclu izlupati dobro sa obe strane. Šnicle pobiberiti i posoliti po ukusu sa obe strane. Pokriti ih folijom i ostavite da malo odstoje nekih pola sata
... Uzeti jednu šniclu i na nju po dužini od sredine malo više prema gore staviti kajmak otprilike po dve kafene kašikice,preko ide jedan list edamera ili nekog drugog kačkavalja i preko njega dimljena slaninica,a može se staviti i drugo po želji. Sada se šnicla uvije kao sarma. Gotove rolnice sada idu na paniranje pa u fritezu ili u dublju šerpu sa puno ulja. Rolnica mora biti skroz u ulju. Karađorđeva se jede uz pomfrit sa dodatkom majoneza i kajmaka i salate po izboru.... Prijatno!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar